kolmapäev, 29. august 2012

Porgandi, tikri moos ehk vale aprikoosimoos.

Väga mõnus moos. LAsin saumikseriga veel püreeks. jäi selline mõnus vedelam moos,kaste. Mitte küll nii kollane, nagu originaalis, aga maitse oli küll väga hea.

Retsept on võetud siit: Moos .

* 2 kg tikreid
* 1kg porgandeid
* 1,3 kg suhkrut
* vett


Keeda tikrid (puhastamata) ja porgandid eraldi anumates pehmeks. Keedetud tikrid suru läbi sõela, mille tagajärjel eemalduvad sisud kestadest. Läbi sõela surutud tikritele lisa tükeldatud porgandid. Püreeri saumikseriga. Seejärel tõsta pott tulele, lisades suhkru. Keeda pidevalt segades 10-20 minutit. Aseta moos ettevalmistatud purkidesse.


Tulemus tõesti väga mõnus moos. Minul tuli välja selline. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar