kolmapäev, 29. august 2012

Kukeseente marineerimine

Kasutasin kukeseente marineerimiseks seda retsepti.Naimi-nami kukeseened .
Tulemus oli väga hea. Panin vist maitseaineid rohkem oma järgi.
Panen siia selle retsepti kirja ka, siis järgmine kord hea võtta. Kindlasti kasutan seda veel, kui muidugi seeni saan:)  See aasta on seenelkäimine nii tahaplaanile jäänud, et täitsa kahju kohe.

Kogus: neli 0,5-liitrist purki
Koostis:
  • häid kupatamist mittevajavaid seeni (- näiteks)
  • kuuseriisikaid
  • kukeseeni
  • kivi- puravikke
  • Marinaad:
    • 1 l vett
    • 2 sl soola
    • 3 sl suhkrut
    • 1 tk sibulat
    • 1 tk porgandit
    • 5 tera musta pipart
    • 2 tera vürtspipart
    • 1 tk loorberilehte
    • 3 sl 30% äädikat
Valmistamine:
Keeda vett soola ja suhkruga umbes 3 minutit. Lisa kooritud porgandi- ja sibularattad. Keeda need poolpehmeks (2-3 minutit), siis lisa vürtsid. Tõsta pott tulelt ja lase marinaadil tõmmata.
Pane puhastatud kukeseened, kuuseriisikad ja kivipuravikud marinaadi sisse ning keeda 5-10 minutit. Lisa äädikas ja keeda veel mõni minut.
Tõsta seened vahukulbi abil purkidesse, vala peale keev marinaad. Sulge purgid õhukindlalt.

Retsept on mugandatud Maalehe raamatust "Eesti rahvusköök" vastavalt Manni juhtnööridele (algretseptis 4 sl soola ja 7 sl suhkrut). Juuresoleval fotol on kasutaja Manni marineeritud kukeseened.
Allikas: © NAMI-NAMI RETSEPTIKOGU

Pilt ka: Nagu näha oli sel korral vedelikku tunduvalt rohkem, kui seeni:)




1 kommentaar:

  1. Kui võib küsida, siis milleks panna marinaadi purki nii palju?

    VastaKustuta