Tulemus oli väga hea. Panin vist maitseaineid rohkem oma järgi.
Panen siia selle retsepti kirja ka, siis järgmine kord hea võtta. Kindlasti kasutan seda veel, kui muidugi seeni saan:) See aasta on seenelkäimine nii tahaplaanile jäänud, et täitsa kahju kohe.
Kogus: neli 0,5-liitrist purki
Koostis:
- häid kupatamist mittevajavaid seeni (- näiteks)
- kuuseriisikaid
- kukeseeni
- kivi- puravikke
- Marinaad:
- 1 l vett
- 2 sl soola
- 3 sl suhkrut
- 1 tk sibulat
- 1 tk porgandit
- 5 tera musta pipart
- 2 tera vürtspipart
- 1 tk loorberilehte
- 3 sl 30% äädikat
Valmistamine:
Keeda vett soola ja suhkruga umbes 3 minutit. Lisa kooritud porgandi- ja sibularattad. Keeda need poolpehmeks (2-3 minutit), siis lisa vürtsid. Tõsta pott tulelt ja lase marinaadil tõmmata.
Pane puhastatud kukeseened, kuuseriisikad ja kivipuravikud marinaadi sisse ning keeda 5-10 minutit. Lisa äädikas ja keeda veel mõni minut.
Tõsta seened vahukulbi abil purkidesse, vala peale keev marinaad. Sulge purgid õhukindlalt.
Retsept on mugandatud Maalehe raamatust "Eesti rahvusköök" vastavalt Manni juhtnööridele (algretseptis 4 sl soola ja 7 sl suhkrut). Juuresoleval fotol on kasutaja Manni marineeritud kukeseened.
Pane puhastatud kukeseened, kuuseriisikad ja kivipuravikud marinaadi sisse ning keeda 5-10 minutit. Lisa äädikas ja keeda veel mõni minut.
Tõsta seened vahukulbi abil purkidesse, vala peale keev marinaad. Sulge purgid õhukindlalt.
Retsept on mugandatud Maalehe raamatust "Eesti rahvusköök" vastavalt Manni juhtnööridele (algretseptis 4 sl soola ja 7 sl suhkrut). Juuresoleval fotol on kasutaja Manni marineeritud kukeseened.
Allikas: © NAMI-NAMI RETSEPTIKOGU
Pilt ka: Nagu näha oli sel korral vedelikku tunduvalt rohkem, kui seeni:)
Kui võib küsida, siis milleks panna marinaadi purki nii palju?
VastaKustuta