esmaspäev, 27. august 2012

Marineeritud kurgid

Kuna seeaasta on kurke väga vähe, siis kurke saab ka väga vähe teha. Tegin 4 purki marineeritud kurke. Läksin lihtsama vastupanu teed. Ostsin poest Santa Maria marineeritud kurgi segu. Kirjutan üles, siis tean, kas on hea või mitte. Tulemuse saab nädala, kahe pärast teada.
Pesin kurgid puhtaks ja jätsin ootele. Marinaadi ja kurgi tegemise õpetuse lugesin maitseainete paki pealt. Kõige pealt oli vaja siirup keeta, siis kurgid sisse panna ja siis välja võtta ning purki panna. Purki panin kõige pealt mustsõstra lehed ja tilli ning 3-4 viilu tsilli rõngast. Ladusin kurgid sisse ja mustsõstralehti ja tilli panin peale ka. Siis lisasin sinna siirupi veele äädikat ja maitseainesegu. Lasin keema ja vedelik purki, kurkide peale ja kaaned kinni. Nii lihtsalt see läksi. Kui purgid ära jahtusid, siis külma,jahedasse.

Ühe purgi tegin nii, et lõikasin kurgid viiludeks. Eks ole näha mis tuleb. Kui maitsen, siis kirjutan ka tulemuse:D

TULEMUS: väga head jäid:) nii tavalised kui ka viilutatud. Viilutatud kurgid lähevad kindlasti kordamisele

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar