laupäev, 30. juuni 2012

Kapsapirukas

Tegin mingi aeg kapsapirukat. Nii hea tuli. Retsept on võetud nipiraamatust, aga millisest? Seda ei mäleta. arvatavasti oli aasta 2011.


250g võid
250g kohupiima v kodujuustu
5,25 dl jahu
0,5tl soola
1 tl suhkurt
200g juustu
1 kg valget peakapsast
4 muna
2 dl hapukoort
1 tl soola
1 tl suhkurt
Tilli, singi,vorstitükke.

Sega kohupiim,toasoe või,jahu,sool ja suhkur ühtlaseks taignaks ning pane tahkuma. Haki kapsas peeneks ja hauta väheses vees pool pehmeks. Maitsesta soola,suhkuru ja tilliga. Nõruta ära kuivaks.
Kata ahjuplaat, k.a ääred taignaga ja laota kapsas ühtlaselt peale, soovi korral singi tükke ka. Riivi juust ja puista kapsale, sega muna ja hapukoor ning vala ühtlaselt kattele. Küpseta ahjus 200 kraadi 20-30 min.



Samal ajal tegin ka lehttaigna pirukaid.
Idee tuli siit http://n2ljarotid.blogspot.com/2011/04/kuuslaugu-juustu-croissantid.html.
Aga ma natuke muutsin retsepti ka. Ma vahele panin võid, juustu ja pitsamaitseainet- kuna need olid käepärast, kindlasti proovin originaal retsepti ka kunagi järgi.
Kirjutan igaksjuhuks selle ka üles, et nipp, kuidas sarvesaiakesed ilusad kaardu jäävad on see, et lõikad taigna tükki kolmnurkseks ja siis laiema otsast teed pisikese sisselõike ja sealt otsast hakkad keerama tipu poole.. ja siis nad ilusti painduvad.  Mul igatahes on nii õnnestunud päris hästi.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar