reede, 25. jaanuar 2013

Toorjuustukook.



See kook on ammu mu lemmikkook. Esimest korda sain seda ühes pubis. See kook oli majakoogi nime all. Tõesti väga mõnus kook. Pole väga magus ning isu sellest täis ei saa:) On igasuguseid erinevaid variante, kuidas seda kooki teha, küll zelatiiniga, küll ilma. Kuna mulle ei meeldi eriti mässata zelatiiniga, siis kasutan ilma varianti. 

Toorjuustukook

Põhja jaoks läheb vaja:
200g Digestive küpsiseid - mina panen tavaliselt terve pakki ehk 400g, ja siis võid ka natuke rohkem. 
75g võid



Koogi peale panemiseks läheb vaja:
400-450g toorjuustu 
2dl vahukoort (1 pakk)
1tl vanillisuhkrut
4-5sl tuhksuhkrut

Tõsta toorjuust külmkapist välja ning lase seista kuni on toatemperatuuril. Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Suru segu 24cm küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi põhja. Sega toorjuust tuhksuhkru ja vanillisuhkruga ühtlaseks kreemiks. Löö vahukoor õrnalt vahtu ja sega toorjuustu hulka. Vala täidis küpsisepõhjale ja pane külmkappi seisma. paariks tunniks või üleöö. 



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar