esmaspäev, 5. märts 2012

Üks väga hea ja lihtne pirukas:)

Ükepäev sirvides Ragne blogi (http://kokkama.blogspot.com/). Seal jäi silma lihtne pirukas, mida ta väga kiitis ja kuna mul olid kõik vajaminevad asjad olemas. Isegi motzzarella juust (Mis pidi muidugi minema salti sisse, aga seekord jäi salat ilma juustuta :) Kirjutan selle siis blogisse ära, kuna ma teen seda kindlasti veel. Ma arvan, et eriti hea jääks põllult korjatud värskete sibulatega:)
Retsept siis selline:
Pealkirjaks oli Sibula galette. Gallette küpsetis tuleneb prantsuse köögist. Sellist pirukalist, kus tainaääred tõstetakse piruka peale, valmistatakse õhukesena ning vabas vormis.
Põhi:
4 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
näpuotsatäis soola
0,5 sl suhkrut
50 g toasooja võid
2 dl hapukoort

Täidis:
2 suurt sibulat
75-100g sulatatud juustu
125 g mozzarellat

Põhja tegemiseks sega kokku kuivained. Näpi hulka pehme või. Lisa hapukoor ja sega ühtlaseks. Aseta tainas ca 30 min külmkappi. Seejärel rulli küpsetuspaberi peal (nii on kergem hiljem pirukas ahju panna) ümmarguseks ca 36 cm läbimõõduga kettaks.

Viiluta sibul ning prae pannil õli sees klaasjaks. Määri sulatatud juust kettaks rullitud tainapõhjale. Laota peale praetud sibul (jäta ääred 5cm ulatuses vabaks, tainaääred keerad pärast täidise peale), kõige peale aseta viilutatud mozzarella. Tõsta tainaääred täidise peale ning küpseta 200 kraadi juures 20 minutit.

Üks väike pilt ka minu tehtud pirukast. See küll ei tulnud nii ilus välja kui Ragne blogis, aga maitse oli küll väga hea, üllatavalt hea:)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar