esmaspäev, 3. oktoober 2011

Kõrvits

Nädala vahetusel sai kõrvitsad maast ära korjatud. Ega neid väga palju polnud, aga parasjagu, et mõelda, mida teha nendega. Oli väiksemaid, aga ka üks ikka väga suur. Kõrvitsa ümbermõõt oli 165 cm. Pilt ka kõrvitsast:




SAi ka proovitud ühte imelikku kõrvitsa pirukat. Mis oli täitsa hea, üllatavalt hea. Mees, kes ei söö ühtegi juurikat ega asja - sõi ja kiitis :)
Retsepti sain ma kuskilt retsepti raamatust, ma isegi ei mäleta kus kohast, aga iseeneset on seda väga lihtne teha.

Kõrvitsa pirukas

500g lehttaigent
500g kooritud ja puhastatud kõrvitsat
5 salveilehte
2 küüslauguküünt
võid
4-5 viilu toorpeekonit
soola pipart.
Taigen rullida lahti ahjuplaadi peale. Lõikan kõrvitsa lootsikuteks ja praen võis küüslaugu ja salveiga kuldseks, peaaegu pehmeks. Ja siis valan taignale laiali. Maitsestada soola pipraga, peale peekoni viilud ( võib ka juustu panna - juust teeb ju alati asja paremaks) ja pirukas ahju 200kraadi juures 25 min - peale hakitud peterselli (Kui on, mina selle peale ei pannud).

Pilt ka:

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar