esmaspäev, 17. veebruar 2014

Pitsa, pitsa...

Lugedes veebruari kuu nipiraamatut, hakkas silma lihtne pitsapõhja retsept.
Tegin proovi ja tulemus oli väga mõnus. Taigen oli selline õhem ja kõvem. Sai ilusti näpuvahelt süüa.

Retsept oli selline:
13g kuivpärmi -  minul oli 11g kuivpärmi pakk
2dl vett
0,5tl soola
5dl jahu
3spl õli
suhkurt- kahjuks enam nipiraamatut pole enda käes ja ei tea, kui palju suhkurt läks. Ma panin suvaliselt:)

Mõõda jahu ja sega hulka kuivpärm. Kalla kaussi soe vesi, lahusta sinna suhkur ja sool ning lisa juurde jahu,pärmi segu. Sõtku ühtlaseks taignaks. Lõpuks lisa õli ja sõtku uuesti. Jäta sooja kohta kerkima tunnikeseks.

Kui ära kerkis, siis näppudega tegin mõnusa pitsa kuju pannile (küpsetuspaberiga kaetud).
Panin korraks sooja ahju, et taigen taheneks..
Võtsin põhja välja, määrisin põhja ketšupiga. PEale raputasin suitsukana ja singi viile ja pannil korra hautatud sibulad. Maitseainetest pune ja basiilikut, soola ja pipart. Kõige peale panin riivitud juustu.
Kahjuks mul polnud hetkel marineeritud kurki, aga see oleks sinna väga hästi sobinud.

Pilti pole.. enne sai otsa:)


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar