teisipäev, 21. veebruar 2012

Besee kook šokolaadivahuga!!

Väike koogi retsept. Tema tegemine oli paras mässamine, aga maitse oli hea. Kuigi šokolaadivahule oleks võinud tunduvalt vähem suhkurt panna. šokolaadi vahtu tuli rohkem, kuna üks besee kiht läks untsu ja seda ei saanud kasutada.. kõrbes ära natuke:) Siis panin šokolaadivahu eraldi kausi sisse ja oli kui eraldi magustoit. Ma ei mäleta kus kohas ma selle retsepti leidsin. Peaks hakkama üles kirjutama ka seda, kus kohast see mul võetud on.. Äkki on raamatust "Õgivad ja blogivad"

Retsept on selline:

Sokolaadivahuga beseetort

Krõbedad beseepõhjad võid varem valmistada. Tordi võib päeva varem valmis teha.

Beseepõhjad:
6 munavalget
4dl suhkurt
2,5dl metsapähkleid
1tl valge veini äädikat.

Sokolaadivaht
350g tumedat sokolaadi
6 munakollast
2 dl tuhksuhkurt
6dl vahukoort
kaunistuseks kakaopulbrit ja granaatõunaseemneid

pane ahi 150 kraadi juurde sooja. Joonista küpsetuspaberitükkidele kolm ühesugust besee põhja. kas ringid, või piklikud. Vahusta munavalged kõvaks vahuks. Lisa supilusikate kaupa pool suhkurt. Samal ajal vahustades jätkates. Seejärel sega käsitsi hulks ülejäänud suhkur, jahvatatud pähklid ja veiniäädikas. Määri vaht kolmele pabersabloonile. Küpseta 150 kraadises ahjus 45-60 min ehk kuni beseed on pealt kuivad ja krõbedad. Lülita ahi välja ning lase beseedel avatud uksega ahjus jahtuda.
Sulata sokolaad kuumaveevannil ja lase pisut jahtuda. Vahusta munakollased tuhksuhkruga, lisa sulasokolaad munavahule. Mikserda koort kuni see hakkab paksenema, sega munakollase sokolaadivahu hulks algul 2-3 spl vahukoort ja siis ülejäänud. Pane vaht tunniks külma tahenema . Seejärel lao tort kokku, pannes beseede vahele ja peale vahtu. Lase 1 tund kuni ööpäev külmas seista. Kaunista kakaopulbri ja granaatõuna seemnetega.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar