Nipiraamatust (veebr) võetud retsept
25g värsket pärmi
2dl vett
1tl soola
2sl suhkurt
480g jahu
1muna
70g võid
Täidis:
80g võid
200g riivjuustu
2dl seemnesegu
Pärm lahustada soojas vees. Lisa suhkur, sool ja jahu ning sega taignaks. Lisa muna ja sõtku veel. Viimasena lisa sulatatud või. Sõtku ühtlaseks ja raputa peale jahu ja jäta kerkima.
Rulli taigen õhukeseks ristkülikuks. Määri pealt sulavõiga ning raputa peale riivjuustu ja seemnesegu. suru vaikselt taigna sisse. Lõika taigen u 4cm laiusteks ribadeks ning tõsta üksteise peale. lõika omakorda 4cm tükkideks ja laota üksteise vastu tihedalt küpsetuspaberiga vooderdatud keeksivormi. Lase natuke kerkida ja siis ahju 225 kraadi juures u 15min.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar