Eelmine nädalavahetus sai natuke küpsetada... teha selliseid väikeseid suupisteid, näksimist. Ühed just kõige parema väljanägemisega polnud, aga maitsesid suht hästi. Retsepti sain ma veebruari Oma maitsest.
Barankad
4,5dl nisujahu
1muna
1 dl vett noaptsatäis soola
3 sl suhkurt
2 l vett
mooniseemneid-köömenid
sega jahu, muna vee ja soolaga. Taigen peab suht paks olema. Kui tundub et liige tihke, siis lisa vett. Lase taignal 30 min nö puhata. Lõika taignast väikesed tükid, rulli need 5 mm paksudeks ribadeks nin keera rõngasteks. ( Meie tegime niisama ussikesi:) ) Kuumuta potis vesi ja suhkur. Keeda taignarõngad paar minutit. Tõsta keedetud barankad ahjuplaadile. Soovi korral keera barankade pealmine külg enne mooniseemnetset läbi v raputa peale köömneid. Küpseta 180-200 kraadi juures kuni kuldpruunid.
Siis sai teha ka juustuküpsised.. Need olid head:) Aga juustuga toit on alati hea:) Juust teeb alati toidu heaks või veel paremaks...
Juustuküspsed
150 g void
2,5 dl jahu
0,5 dl paprikapulbrit
¼ tl soola
150 g riivitud juustu
0,5 dl vahukoort
Pisut pipart
Näpi toasooja või sisse nisujahu, lisa soola, paprikapulbrit, vahukoort ja juustu ning sõtku taigen läbi. Rulli taigen õhukeseks ja lõika välja küpsised. Küpseta 200 kr juures u 10 min v kuni küpsised on ilusat värvi
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar